Novi Sad
23.03.2012.
12:47 > 11:46
Sistem video-nadzora u Novom Sadu funkcioniše dobro, navode u JKP "Informatika", demantujući optužbe Sindikata srpske policije o neupotrebljivosti gradskih kamera.
  • senka

    09.10.2012 17:08
    kamerice
    tačno da su kamere od koristi kome je išao prihod od naplate sa računa od video nadzora.tako bi bilo pametnije da po 10.00 din.uplaćujemo zelenilu za održavanje travnjaka i ostaloga zelenilaHS
  • NS

    24.03.2012 15:27
    E ovaj "kavalitet" kamera Novosadjani su plaćali
    Rezolucija kamera je ispod proseka (mozete se uveriti ovde: http://www.youtube.com/watch?v=kjrsaVxR6Aw), ali su zato plate u Informatici verovatno iznad proseka. A ovaj sto poredi kvalitet kamera sa londonskim kamerama je smesan, ili je zaposlen u Informatici pa mora da zaradi platu kucajuci komentare u radno vreme.
  • 24.03.2012 12:42
    ZASTO?
    Kamere smetaju mozda zbog toga sto informatika nije sindikatu dala donaciju, treba malo pogledati i motiv sindikata da napadne na takav nacin jedno javno preduzece u Srbiji.
  • Galawix

    24.03.2012 08:45
    Hmmm...
    Između "kamere su dobre" i "niko se nije žalio na njih" je bitna razlika.

    Niko ga nije pitao, da li rade na minus trideset. Takođe, nije ni tema, da li se kamere "konstantno unapređuju".

    Iz teksta se ne vidi da li je direktor Delić bilo šta rekao na konkretne prigovore (loša rezolucija, praktično nemoguće noćno snimanje, automatika i sl.).

    Ocena: izbegava konkretan odgovor, a nešto mora da kaže... vrlo slično argumentaciji onog nesrećnika koji je morao javnosti da objasni zašto se u Srbiji ne uvede godišnja vinjeta (nalepnica na vetrobransko staklo) za naplatu putarine, umesto ovih idiotskih betonskih prepreka po autoputu za jezive pare.
  • dr FeelGood

    24.03.2012 05:18
    Ko ne veruje da Novi Sad ima najbolje kamere, neka pogleda sa beogradske televizije snimak stanja sa ulica i shvatiće koliko smo ispred svih. Čestitke Novosađanima!
  • Marina

    23.03.2012 21:28
    ko tu koga
    Koji sindikat, gde je službeno saopštenje policije U NS? Ako policiji ne valjaju snimci, zašto do sada nije o tome izdala saopštenje?
    MIslim da se oni vade za svoj loš rad u NS i sklona sam da verujem stručnjacima iz Informatike.Video-nadzor podržavam i plaćam ga svakog meseca,a na rad policije u NS imam tonu primedaba.
  • skokan

    23.03.2012 20:48
    1000 zašto, 1000 zato?
    Zatvori su za lopove, a ludnice za ludake. Gradske kamere su za sigurnost u gradu, kao što svako smanji gas kada vidi oznaku "radarska kontrola", ili uspori kod ležećeg policajca. Nadam se da je sada jasno. Pošteni nemaju problem sa video nadzorom. Na kraju za Anonimusa - moja dva prijatelja su dobili prijave u koverti u Novom Sadu!!!. Zašto policija selektivno koristi video nadzor treba pitati njih, a ne gradonačelnika
  • Ivan

    23.03.2012 17:39
    Za Partizanku Maru
    U gradu je dozvoljeno maksimalno 50 :)
  • ZoranNS

    23.03.2012 17:33
    Molim policiju, ne njihoc sindikat
    Molim policiju, ne njihov sindikat, da li su kamere korisne ili ništa ne valjaju. Unapred hvala na odgovoru.
  • 90

    23.03.2012 15:50
    А камере имају резулуцију мобилног телефона из 2003. године... неупотребљиво...
  • 23.03.2012 15:29
    Stano, a zasto mi uopste imamo huligane na ulici?
    Ovo nije preventiva, vec zakrpa.
    Preventiva se radi u skolama i u kuci.

    "Onaj koji zamenjuje slobodu za sigurnost, ne zasluzuje ni jedno ni drugo."

    Molim vas nemojte mi odgovarati sa "pa, ako nemas sta da sakrijes ili nisi huligan, nemas razlog da se plasis kamera?"
  • Partizanka Mara

    23.03.2012 15:07
    Znate dragi moji lopov je onaj koga uhvate na delu, nilo da krtade bilo da cini makar koji prekrasaj.Saznanje da postoji video nadzor u gradu, nikoga ne moze ostaviti ravnodusnim verujem , da vecina potencijalnih pocinilaca raznoarznih prekrsaja od kada znaju da postaji video nadzor itekako dobro razmisle da li ce ga pociniti.Preventiva je uvek i svugde jeftinija, nego kada se stvar desi. Jedno je da razlupate mobilijar, a drugo da prodjete pored njega i da se predomislite jer se plasite da ce Vas razotkriti.Recicu Vam iskreno od kada me je kamera snimila da vozim 75/sat i poslal mi prekrsajnu prijavu, kazaljka na mom autu u gradu ne zna za vise od 60.Sta ako zbog neprilagodjene brzine pregazite pesaka nazad nema,a ako Vas nateraju kamere da o tome na vreme razmisljate nema problema. Zato da kamere na svakom javnom mestu!!!!
  • 23.03.2012 14:19
    sve mi se cini da oni od tih 30 dinara za kamere pladuju na zlatiborskim vilama preko sindikata
  • Mica

    23.03.2012 14:14
    zasto preko medija?
    Zbog cega se Sindikat srpske policije prvo nije obratio Informatici sa zamerkama i optuzbama, vec direktno pa na najposeceniji sajt? Do sada nisu imali primedbi, a sad, pred izbore, su doziveli prosvetljenje?
  • Stana

    23.03.2012 14:06
    kvalitet zivota
    Sasvim je sigurno da je Novi Sad postao za nijansu bezbedniji od kako je postavljen video nadzor.
    Bilo koji huligan ce dva puta razmisliti pre nego sto pokusa da napravi stetu, tako da podrzavam video nadzor, bez obzira na kritike iz policije, dobar je makar kao preventivna varijanta.
  • Lalla

    23.03.2012 14:06
    ocito...
    Ocito da nedano slata anketa je bila pro-forma...
    Licno sam naveo svoje misljenje i primedbe a iz razgovora mi je poznato da je dosta njih pisalo primedbe...
    A jedno od pitanja bio je videonadzor...
    Da su procitali anketu...nebi pricali nabuloze!!!!!.....
    Druze Tito,skrenusmo sa puta;
    Sad nas je@ i Kurta i Murta!!!!!!!......
  • gogi

    23.03.2012 13:59
    Ne znam koliku rezoluciju zelite ali ova je jedna od najboljih sto danasnje moderne kamere mogu da imaju. Za poredjenje je da u Londonu vecina kamera te vrste (a ima in preko milion) nema toliku rezoluciju. U svakom slucaju ovo je jedan od najboljih projekata u zadnje vreme u NS i treba ga podrzati i naravno poboljsavati. Svaki ozbiljan gradan danas u svetu ulaze milione u ovakve projekte.
  • Dimitrije

    23.03.2012 13:55
    nivo obucenosti korisnika
    Naravno da se SSP zali na kvalitet video nadzora, ali kao sto direktor Informatike kaze - nivo upotrebljivosti sistema zavisi od toga koliko je osoblje obuceno da ga koristi.
    Dragi moji policajci, zagrejte stolicu, naucite da baratate informacionim tehnologijama, pa cete videti da ovaj video nadzor i nije tako los... A za novce za vise patrola i ostalo znate da grad nije adresa, novci su u centrali....
  • Andjelko

    23.03.2012 13:51
    Koš nije namerno razbijen. Staklo je puklo u toku igre.
  • Vlada

    23.03.2012 13:43
    Do sada snimci nisu pomogli da se uhvati lik koji je zgazio čoveka kod fakulteta na sred kamerom pokrivene raskrsnice, bezbroj klinaca koji lome mobilijar nasred kamerama pokrivenog centra, a da ne govorimo o bezbroj snimljenih krađa bicikala na koje se verovatno ne reaguje. I to su samo događaji kojih sam se ovako na prvu loptu setio. To može biti ili zato što su kamere neefikasne, ili zato što je policija nesposobna. Lično tipujem da su u pitanju oba razloga.
  • Anka

    23.03.2012 13:37
    dežurni kritičari
    Da li neko od onih koji se bave isključivo komentarisanjem razmišlja o tome da su kamere korisne i policijskoj upravi i predškolskoj ustanovi? I da li stvarno očekuju da će za postupke koji su u istražnom toku policija na sajtu bilo kog medija, pa i ovog, objavljivati dokle je stigla sa rezultatima istrage? Kad postupak bude gotov znaćemo počinioce, tako je oduvek. Pa i ministra policije kad pitate o detaljima postupaka koji su u toku ne dobijete nikakav odgovor od njega.
    Smatram da je video nadzor odlična stvar i da ga treba pojačati, neka bude još više kamera, biće manje bahatih baraba!
  • Mauzer

    23.03.2012 13:30
    lažovi
    Ljudi u Bg kamere rade već godinu dana kad kažem rade onda mislim na to da iz MUP-a šalju čestitke kući sa slikom prolaska kroz srveno, ne propuštanje pešaka, žuta traka i ostalo. Kome je u Novom Sadu to stiglo, nikom naravno, kamere snimaju ali se sa njih ništa ne može skinuti pošto je rezolucija katastrofalna
  • Fijko

    23.03.2012 13:30
    No flash
    Ajde moliću fino, zašto da se sve što god da se uradi, onako svetski da neko odmah kritikuje?
    Zar te iste kamere nisu pomogle rešavanju raznoraznih krivičnih dela? Zar nisu sprečile izgrednike da u većoj meri prave gluposti? Ma šta više hoćete, kamere su dobre i ponosan sam što je Novi Sad prvi u državi, a i regionu postavio optičku mrežu i kamere! Bravo!
  • 23.03.2012 13:16
    Ha ha ha!
    Ovi nas stvarno zaje......

    Kakva je to drskost! Pa pokažite koga je policija uhvatila na osnovu snimke kamera?!?! Pa gde su oni što su razbijali koševe na Keju ?!?!?
  • Lalo

    23.03.2012 13:10
    Konačno
    Evo javlja se i Delboy, odavno ga nismo čuli.
    Ajde kada sve tako lepo funkcioniše kažite nam (vi stručnjaci što umete da radite sa kamerama)koje su registarske oznake Opela koji je onomad ubio pešaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna